Svet 20.6.2012 10:59

Kristen Stewart na vrhu Forbesovega seznama najbolje plačanih igralk

Los Angeles, 20. junija - Kristen Stewart je najbolje plačana hollywoodska igralka, je razvidno z letnega seznama najbolje plačanih igralk v Hollywoodu revije Forbes, ki je bil objavljen v torek. Igralka naj bi od maja lani v enem letu zaslužila 34,5 milijona dolarjev (27 milijonov evrov), in sicer na račun vloge Belle Swan v filmih Mlada luna in Mrk.

ZDA, Hollywood. Filmska igralka Kristen Stewart. Foto: Xinhua/STA Arhiv Xinhua/STA

ZDA, Hollywood.
Filmska igralka Kristen Stewart.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

S filmoma Mlada luna in Mrk je Stewartova zaslužila po 12,5 milijona dolarjev (9,7 milijona evrov) za vsakega, poleg tega dobi še delež od dobička. K temu je potrebno dodati še honorar, ki ga je zaslužila s filmom "Snow White and the Huntsman" (Sneguljčica in lovec), poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Na drugem mestu lestvice je Cameron Diaz, ki je zaslužila 34 milijonov dolarjev (26,5 milijona evrov), zahvaljujoč predvsem deležu od dobička pri uspešnici Huda učiteljica.

Na tretjem mestu je Sandra Bulock s 25 milijoni dolarjev (19,5 milijona evrov), sledijo še Angelina Jolie, Charlize Theron, Julia Roberts, Sarah Jessica Parker, Meryl Streep, Kristen Wig in Jennifer Aniston.