EPK 2012 26.6.2012 4:00

EPK Maribor 2012 se bo predstavil v britanskem parlamentu

London, 26. junija - Slovenska Evropska prestolnica kulture (EPK) se bo v okviru sprejema ob slovenskem dnevu državnosti danes predstavila v britanskem parlamentu. Generalna direktorica zavoda Maribor 2012 Suzana Žilič Fišer bo britanskemu ministru za turizem, poslancem, lordski zbornici in ostalim gostom predstavila EPK Maribor 2012 in dosežke v prvega pol leta.

Maribor. Generalna direktorica zavoda Maribor 2012 - EPK Suzan Žilič Fišer. Foto: Daniel Novakovič/STA Arhiv STA

Maribor.
Generalna direktorica zavoda Maribor 2012 - EPK Suzan Žilič Fišer.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Predstavitev v britanskem parlamentu prireja slovensko veleposlaništvo v Londonu skupaj z zavodom Maribor 2012. Zbrane visoke goste bodo nagovorili še britanski minister za turizem in kulturno dediščino John Penrose, predsednik parlamentarnega odbora za sodelovanje med Slovenijo in Veliko Britanijo Neil Parish ter slovenski veleposlanik v Londonu Iztok Jarc.

Dogodek je po navedbah Žilič Fišerjeve izjemna priložnost za promocijo Maribora in EPK. "To je priložnost, ko lahko predstavimo vizije, ki jih želimo uresničiti tako v mestu kot v državi. Zadovoljni smo, da se je ta priložnost ponudila in da bomo tako izbrani javnosti lahko predstavili naše ideje in mnoge učinke projekta, ki se danes že vidijo," je pojasnila pred odhodom v London.

V četrtek se bo EPK predstavil še s promocijskim dogodkom v londonskem nakupovalnem središču Partridges, kjer bodo na pokušino predvsem štajerska vina in kulinarika. Vrhunec večera bo modna revija idrijske čipke, ki je bila v Mariboru na ogled marca v okviru Festivala glasbe, vina in mode. Gre za projekt Modni spektakel idrijske čipke, za katerega je 13 slovenskih modnih ustvarjalcev ustvarilo 32 svečanih večernih oblek s čipko.