EPK 2012 27.6.2012 6:00

Začel se bo Rock Otočec 2012

Otočec, 27. junija - S ponovitvijo de-tonacije ČlovekA z bombami Anton Podbevšek Teatra se bo danes začel festival Rock Otočec 2012. V okviru novomeških osrednjih prireditev partnerskega projekta Evropska prestolnica kulture so ga letos raztegnili na pet dni, prireditelji pa do nedelje pričakujejo skupno do 20.000 obiskovalcev.

Novo mesto, Anton Podbevšek Teater. Vodja Rock Otočca Franci Kek. Foto: Rasto Božič/STA Arhiv STA

Novo mesto, Anton Podbevšek Teater.
Vodja Rock Otočca Franci Kek.
Foto: Rasto Božič/STA
Arhiv STA

Kot je vodja Rock Otočca Franci Kek povedal za STA, bo festival drevi ob 21.15 odprla prva ponovitev omenjenega spektakla v režiji Matjaža Bergerja in z glasbo skupine Siddharta, v četrtek pa se bo nadaljeval s skupinami Gogol Bordello, Hladno pivo, Movits!, Manouche in drugimi.

Med petkovimi nastopajočimi je opozoril na skupine New Young Pony Club, Midva, Orlek in Kultur Schock, v soboto pa bodo glasbeni del festivala zaključili z Bajago in Instruktorji, Vladom Kreslinom ter Malimi bogovi, Happy Ol' McWeaslom in Kirilom Džajkovskim. V nedeljo se bodo sproščali in zabavali, festival pa zaključili s ponedeljkovim odhodom domov, je dodal Kek.

V 36-letni zgodovini bo festival letos prvič potekal pet dni. Kampiranje ob njem, parkiranje in avtobusni prevozi iz Novega mesta ter nazaj so brezplačni, prireditelji pa bodo na malem otoku ob glavnem prizorišču festivala poskrbeli za neprestano 24-urno dogajanje.

Tam bodo potekale predstavitve različnih gledaliških improvizatorjev in komikov, delavnice ter družbeno angažirani pogovori, večere po koncertih na glavnem odru pa bodo zaključevali pod velikim gostinskim šotorom, je še povedal Kek.