Svet 30.6.2012 6:00

Clugov Radio and Juliet na Osiješkem kulturnem poletju

Osijek, 30. junija - Balet Slovenskega narodnega gledališča Maribor se je s predstavo Edwarda Cluga Radio and Juliet odpravil na gostovanje v Osijek na Hrvaško. Tam bo danes nastopil na festivalu Osiješko kulturno poletje 2012, največji kulturni prireditvi na vzhodu Hrvaške.

Koreograf Clug je ljubezensko zgodbo britanskega dramatika Williama Shakespeara soočil z epskimi razsežnostmi glasbe britanskega alternativnega rock benda Radiohead. V predstavi Radio and Juliet je tako nežna ljubezen postavljena nasproti hladnemu mehaniziranemu sodobnemu svetu.

Ob Clugu bodo nastopili člani mariborskega baletnega ansambla Denes Darab, Demetrius King, Matjaž Marin, Tiberiu Marta in Olesja Hartmann, so sporočili iz SNG Maribor.

Predstava Radio and Juliet je bila premierno uprizorjena aprila 2005 in ima za sabo že oblico gostovanj v tujini. Ob domačem občinstvu je navdušila gledalce v Belgiji, Bosni in Hercegovini, Črni gori, Franciji, na Hrvaškem, v Italiji, Izraelu, Južni Koreji, Kanadi, Kolumbiji, Makedoniji, na Madžarskem, Nizozemskem, Portugalskem, v Rusiji, Singapurju, Srbiji, Ukrajini in ZDA.

Osiješko kulturno poletje letos poteka od 29. junija do 21. julija. Na sporedu je 30 prireditev, od tega devet gledaliških, šest glasbenih ter niz projekcij filmov, razstav, literarnih večerov in prireditev za otroke.