Svet 2.7.2012 6:00

Razredni sovražnik SMG na prvem mednarodnem gostovanju

Novi Sad, 2. julija - Predstava Razredni sovražnik (Re-/de-/konstrukcija) v režiji Boruta Šeparovića in produkciji Slovenskega mladinskega gledališča (SMG) je bila uvrščena v uradno selekcijo 39. mednarodnega festivala novega gledališča INFANT v Novem Sadu. Na sporedu bo 3. julija, gre pa za prvo mednarodno gostovanje te predstave.

Letošnji 39. mednarodni festival alternativnega in novega gledališča (INFANT) v Novem Sadu bo gostil 20 gledaliških skupin iz Srbije in Slovenije, Bolgarije, Francije, Madžarske, ZDA, Belgije in Rusije.

Poleg predstave SMG na festivalu gostuje tudi Marko Mandić s projektom, ki ga je zasnoval skupaj z Bojanom Jablanovcem iz Vie Negative MandićStroj, na sporedu pa bo tudi predstava Josefa Nadja Krokar, ki so si jo slovenski ljubitelji gledališča lahko ogledali v Stari mestne elektrarni.

Selektor festivala Denes Debrei je na nedavni novinarski konferenci poudaril, da ima festival "hibriden značaj", saj združuje ples, lutkovno in fizično gledališče. Izvršni producent Simon Grabovac pa je spomnil, da festival spodbuja povezavo med dejanskimi in digitalnimi svetovi, so sporočili iz SMG.

Uradni tekmovalni program festivala, ki v organizaciji Kulturnega centra v Novem Sadu poteka med 25. junijem in 3. julijem, spremljajo številne delavnice, projekcije, debate, instalacije, razstave in mednarodni strokovni simpozij o gledališču.