Svet 1.7.2012 5:00

V 3D animirani različici kmalu tudi risani junak Popaj

Los Angeles, 1. julija - Slavni mornar, ki postane izredno močan potem, ko poje špinačo, bo postal zvezdnik novega filma v 3D različici z naslovom "Popeye" (Popaj), ki ga pripravljajo pri Sony Pictures Animation, poroča filmska revija Variety. Režijo naj bi prevzel Genndy Tartakovsky, ki je režiral tudi animirani film "Hotel Transylvania" (Hotel Transilvanija).

Govorice o celovečernem animiranem filmu o Popaju krožijo že od začetka leta 2010. Kot poroča Variety, bo film produciral Avi Arad, ki je s Sonyjem sodeloval že pri franšizi Spider-Man, zgodbo o Popaju pa naj bi v filmsko različico pretopil Mike Jones.

Popaja je ustvaril E.C. Segar, prvič pa se je pojavil v stripu "Thimble Theater" (Naprstno gledališče) leta 1929. Čeprav je bil v strip uveden kot gostujoči lik, je Popaj kmalu postal osrednja figura stripa. Junak, ki obožuje špinačo, se je nato pojavil tudi v animirani različici in prirasel k srcu mnogim.

"Popaj je ena od večnih ikon med risanimi junaki, prav tako pa je neizogibno povezan z razvojem animiranega filma," je poudarila vodja produkcije pri Sony Pictures Animation Hannah Minghella.