EPK 2012 3.7.2012 4:00

Na Festivalu Lent glavna zvezda Macy Gray

Maribor, 3. julija - V okviru Festivala Lent bo danes v Mariboru nastopila ameriška pevka Macy Gray. Prepoznaven raskav glas je R&B in soul pevko izstrelil med zvezde leta 2000 s hitom "I Try". V Slovenijo se dobitnica grammyja za najboljšo žensko izvajalko vrača po letu 2009, ko je nastopila v ljubljanskih Križankah.

Maribor, Vetrinjski dvor. Plakat 20. festivala Lent. Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA Arhiv STA

Maribor, Vetrinjski dvor.
Plakat 20. festivala Lent.
Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA
Arhiv STA

Macy Gray je doslej prodala nekaj več kot 15 milijonov albumov. Petkrat je bila nominirana za nagrado grammy ter leta 2001 prejela grammyja za najboljšo pevko, priznanje MTV za najboljšo novo glasbenico in številna druga priznanja.

Že njen prvi album "On How Life is" je bil prodan v sedemmilijonski nakladi, med drugim zahvaljujoč pesmi "I Try", ki jo je ustoličila na prva mesta vseh lestvic in je še danes redno predvajana na radijskih postajah po svetu.

Izjemna vokalistka, rojena 6. septembra 1967 v Ohiu, je sodelovala z glasbeniki, kot so Fatboy Slim, The Black Eyed Peas, Erykah Badu, Carlos Santana, Femi Kuti, Zucchero, Queen Latifah, Lil Kim, Natalie Cole, Fergie in Justin Timberlake.

Na koncertu na mariborskem Glavnem odru na Dravi, ki je razprodan, bo predstavila najnovejši album Covered. Na njem so zbrane priredbe sodobnih klasik različnih ustvarjalcev. Med njimi so "Here Comes The Rain Again" od Eurythmics, "Creep" od Radiohead, "Nothing Else Matters" od Metallice ter "Sail" od Arcade Fire.