EPK 2012 3.7.2012 10:12

EPK zbira predloge za mobilno razstavišče

Maribor, 3. julija - V okviru Evropske prestolnice kulture (EPK) bo v Mariboru jeseni postavljeno mobilno razstavišče White Noise. Prostor bo nudil možnost predstavitve lokalne kulturne produkcije, zato vabijo vse zainteresirane, da do 23. julija pošljejo predloge kulturnih projektov, ki bi jih želeli predstaviti v tem razstavišču, so sporočili z zavoda Maribor 2012.

Mobilno razstavišče White Noise bo postavljeno v okviru programskega sklopa EPK Kulturne ambasade in bo v Mariboru stalo predvidoma od 15. septembra do 10. novembra. Razstavišče je umetniški projekt arhitekturnega biroja Soma, za katerega so avtorji prejeli prvo nagrado na avstrijskem javnem natečaju za začasni mobilni razstaviščni prostor.

V razstavišču bodo predstavljeni projekti avstrijskih partnerjev ter program Kulturnih ambasad, v okviru katerega se predstavlja kultura različnih držav. Prav tako želijo vanj vključiti najširši krog kulturnih ustvarjalcev iz Maribora in regije, vključno z izobraževalnimi institucijami, fakultetami in ljubiteljskimi kulturnimi društvi, zato so objavili javni razpis.

Izbor projektov, ki bodo predstavljeni oziroma izvedeni v razstavišču, bo pripravila strokovna komisija, ki jo bo imenoval programski direktor zavoda. O izboru bodo prijavitelji obveščeni najkasneje do 14. avgusta, pojasnjujejo v zavodu Maribor 2012.