EPK 2012 6.7.2012 10:01

V Mariboru razstava mladih britanskih in slovenskih umetnikov

Maribor, 6. julija - V okviru Svetovnega dogodka mladih umetnikov bodo danes v Vetrinjskem dvoru v Mariboru ob 18. uri odprli skupno razstavo mladih britanskih in slovenskih umetnikov. S predstavljenimi deli se bodo ti umetniki septembra predstavili tudi na sklepnem dogodku Kulturnih olimpijad v Nottinghamu, so sporočili iz Zavoda EPK 2012.

Slovenske barve bodo na razstavi, ki jo v Mariboru pripravljata British Council in Maribor 2012 EPK, zastopali Mito Gegič, z vizualnimi deli, Urška Djukić z eksperimentalnim videom Rabbit Hole 2012 in Katja Gorečan, s pesniško zbirko Trpljenje mlade Hane. Gre za nadarjene mlade umetnike, ki v tujini nastopajo pod vse bolj prepoznavno znamko Slovenski mladi umetniki.

Slovenskim umetnikom se bodo pridružili britanski vrstniki, in sicer multimedijski umetnik Bill Balaskas, vizualna umetnica Alice Gale-Feeny in pesnik Mateus Domingo.

Kulturne olimpijade so največji kulturni projekt v zgodovini olimpijskih in paraolimpijskih iger, ki bodo letos v Londonu, v projektu pa sodelujejo najbolj inovativni in talentirani mladi umetniki z vsega sveta.

Svetovni dogodek mladih umetnikov, nov mednarodni festival umetnosti, bo septembra potekal v Nottinghamu, kot zaključni dogodek Kulturnih olimpijad. Kar 1000 umetnikov iz 100 držav, starih od 18 do 30 let, je bilo izbranih za sodelovanje na tej mednarodni predstavitvi talentov z vseh vetrov.