Slovenija 6.7.2012 12:55

Prvi roman Rowlingove za odrasle bo izšel pri Mladinski knjigi

Ljubljana, 6. julija - Prvi roman za odrasle britanske pisateljice J. K. Rowling, "The Casual Vacancy", ki bo izšel 27. septembra, bo v slovenskem prevodu pri založbi Mladinska knjiga dosegljiv do konca leta. Iz založbe so sporočili, da bodo podrobnosti slovenske izdaje, kot so naslov, datum izida, obseg, cena, prevajalec, znane do izida izvirnika.

"Moja nova knjiga se zelo razlikuje od serije o Harryju Potterju, čeprav nisem v pisanju nič manj uživala. Založbi Mladinska knjiga sem z veseljem zaupala slovensko izdajo, saj so me prepričali, da bo pri njih novi izziv moje pisateljske poti v pravih rokah," je, kot so še sporočili iz založbe, dejala pisateljica.

Pri Mladinski knjigi napovedujejo, da je njen prvenec za odrasle privlačno in duhovito branje, polno presenečenj. Roman je postavljen v angleško mestece Pagford. Ko Barry Fairbrother, star komaj nekaj čez 40 let, nepričakovano umre, v mestecu zavlada obsedno stanje.

Pagford je idilično podeželsko gnezdece s prikupnim, tlakovanim mestnim trgom in z očarljivo opatijo, toda za nedolžno zunanjo podobo divjajo nenehne bitke. Bogati se spopadajo z revnimi, najstniki s starši, žene z možmi, učitelji z učenci. V Pagfordu ni nič tako, kot se zdi. Boj za prazen sedež v mestnem svetu, ki je ostal za Barryjem, se razplamti v pravo vojno. Kdo bo zmagovalec volitev, ki jih zaznamujejo razburkane strasti, dvoličnost in nepričakovana razkritja, so vprašanja, ki se postavljajo romanu.