Slovenija 27.7.2012 6:00

V gorenjski prestolnici začetek jubilejne izdaje Kranfesta

Kranj, 27. julija - Z nastopoma skupin Merqury Band in Prljavo kazalište se bo v gorenjski prestolnici drevi začel jubilejni, 30. festival Kranfest. Do nedelje se bodo zvrstili koncerti priznanih glasbenikov, športno dogajanje bo zaznamovala dirka po ulicah Kranja, mesto bo gostilo še tradicionalni sejem in ulični program. Pripravljajo tudi otroški Kranfest.

Ljubljana. Koncert, zabava. Foto: Daniel Novakovič/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Koncert, zabava.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Tudi letos bo dogajanje na največjem prizorišču na Slovenskem trgu potekalo tri večere. Drevišnji večer bodo zaznamovali hrvaška legendarna skupina Prljavo kazalište, italijanska zasedba Merqury Band, ki velja za eno najboljših imitacijskih skupin Queenov, in slovenski glasbenik Zlatko. V soboto bosta nastopila skupina Siddharta in Pero Lovšin, nedeljski večer, ki ga pripravljajo skupaj s TV Golica, pa bo rezerviran za narodnozabavno glasbo, so sporočili organizatorji, ki si na festivalu obetajo več 10.000 obiskovalcev iz vse Slovenije.

Koncertom bo mogoče prisluhniti tudi v letnem gledališču Khislstein. Drevi se bo občinstvu predstavila Manca Izmajlova z gosti iz Rusije, Turčije in Kitajske, v soboto pa Uroš Perić z Big band Krško, ki velja za enega najboljših imitatorjev Ray Charlesa na svetu.

Sobota bo v znamenju četrtega Kranjskega semnja. Turistično ponudbo bodo predstavila tudi pobratena mesta: srbska Senta, Banja Luka in črnogorsko mesto Herceg Novi. Za različne okuse bodo na več lokacijah v starem Kranju poskrbeli s številnimi koncerti in animacijskimi nastopi. V nedeljo pripravljajo tradicionalno kolesarsko dirko po ulicah Kranja.

Na Pungertu bo tudi letos potekal otroški Kranfest z različnimi delavnicami in bogatim animacijskim programom. Dogajanje bo letos prvič v prenovljenem stolpu na Pungertu. Obenem bodo lahko najmlajši obiskali Deželo škrata Krančka v rovih pod starim Kranjem, v stolpu Škrlovec pa bodo lahko uživali v lutkovni predstavi, so še sporočili organizatorji.