Svet 2.8.2012 6:00

V Pulju 20 skupin za 20. festival Monte paradiso

Zagreb, 2. avgusta - Eden najpomembnejših festivalov underground in angažirane glasbe v regiji, Monte paradiso v Pulju, bo od danes do 4. avgusta praznoval 20. obletnico. Izbrali so 20 punk in hard core skupin iz različnih držav. Med njimi bo tudi slovenska zasedba Aktivna propaganda.

V nekdanji vojašnici Karlo Rojc sredi Pulja se bodo v treh večerih vrstile glasbene skupine iz Velike Britanije, Nemčije, Italije, Avstrije, Češke, Argentine, Slovenije in Hrvaške. Organizatorji so izpostavili zasedbe Antisect, Inner Terrestrials, Spermbirds in Hard Skin.

Na festivalu bodo tudi skupine, ki so igrale na prvih edicijah festivala Monte paradiso, ko je potekal na istoimenski trdnjavi v Pulju. Med veterani festivala sta skupina Deafness By Noise iz Samobora in domači bend Fakofbolan, ki bo letošnjo izdajo tudi zaključil.

Organizatorji so obiskovalcem zagotovili brezplačno kampiranje, tople jedi in sanitarne prostore, pripravljajo pa še vrsto spremljevalnih dogodkov in pestro ponudbo nosilcev zvoka.

Letošnji festival se je začel v sredo na nekdanjem prizorišču, kjer so ob glasbenem programu predvajali dokumentarni film Monte paradiso avtorja Viborja Juhasa.