Svet 3.8.2012 5:00

Björk in Attenborough z dokumentarcem o zgodovini glasbe

London, 3. avgusta - Islandska pevka Björk ter britanski prirodoslovec in avtor dokumentarcev o živalih David Attenborough bosta združila moči v dokumentarnem filmu o zgodovini glasbe. Film "The Nature of music" (Narava glasbe) bo režiral Louise Hooper, piše britanski časnik Guardian.

Film bo prikazal evolucijo glasbe tako v sklopu človeške zgodovine kot v kontekstu življenja drugih bitij. Attenborough bo spregovoril o svoji ljubezni do glasbe, obenem pa bo pojasnil tudi vlogo, ki jo ima glasba v življenju živali, kot so sinji kit, rdeča taščica in ptič lirorepec.

Producenti filma so za Hollywood Reporter dejali, da se veselijo sodelovanja s pevko, ki je po njihovem mnenju s svojim značilnim preseganjem ustaljenih vzorcev ena največjih ikon v popularni kulturi.

Attenborough je z Björk že sodeloval pri pevkinem projektu Biophilia. Björk je album opisala kot multimedijsko zbirko glasbe, aplikacij za ipod in predstav v živo. Del albuma je bil predviden tudi kot dokumentarec, a ta pozneje ni bil realiziran, še piše Guardian.