Svet 4.8.2012 5:30

V Los Angelesu kmalu razstava o Whitney Houston

Los Angeles, 4. avgusta - V Los Angelesu se obeta razstava, posvečena letos preminuli pevki Whitney Houston. Razstavo z naslovom "Whitney!" nastaja v sodelovanju s pevkino družino. V Muzeju grammyjev jo bodo odprli 15. avgusta, pol leta po tem, ko so našli njeno truplo v hotelu Beverly Hilton. Na ogled bo do februarja 2013.

Razstava bo ponudila vpogled v vse vidike njenega ustvarjalnega življenja, so sporočili iz muzeja v središču Los Angelesa. O večkratni dobitnici grammyja bodo pričali redke fotografije in posnetki, obleke, ki jih nosila na nastopih, albumi, koncertni plakati, zapiski s turnej in spominski predmeti.

Muzej je zaprosil tudi umetnike in glasbenike, ki so sodelovali s Houstonovo ali jih je navdihnila, da bi z obiskovalci razstave delili svoja razmišljanja o njej. Ta bodo prikazana v obliki kratkega filma, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Zvezdnico so v kopalni kadi luksuznega hotela na Beverly Hillsu našli mrtvo 11. februarja, na predvečer podelitve grammyjev. Kot je ugotovil mrliški oglednik, je umrla zaradi utopitve, k temu pa sta pripomogla kokain in srčna bolezen. Stara je bila 48 let.

V skoraj 30-letni karieri je prodala več kot 170 milijonov plošč. V zadnjih letih je bila javno bitko proti zlorabi opojnih substanc, kljub temu pa je skušala svoj glasbeni talent še naprej dokazovati na odrih.

Leta 1992 je s Kevinom Costnerjem zaigrala v filmu Telesni stražar, za katerega je nastala ena njenih najbolj znanih pesmi - "I will always love you".