Slovenija 10.8.2012 6:00

Začenja se največji poletni festival kamniške regije Kamfest

Kamnik, 10. avgusta - Kulturno društvo Priden možic letos pripravlja že deveti poletni kulturni festival Kamfest. Kamniški festival se bo začel danes, številni glasbeni nastopi, otroške delavnice in športni dogodki pa se bodo zvrstili do 19. avgusta. Posebnost letošnje izvedbe festivala je, da se z Malega gradu širi v parke, na dvorišča in vrtove.

"Deveti Kamfest bo odkrival nove lokacije v Kamniku. Ljudem želimo pokazati, kako lep je Kamnik," je za STA pojasnil vodja odnosov z javnostmi festivala Juš Milčinski.

Glavni oder festivala bo še vedno na Malem gradu, kjer bodo nastopali uveljavljeni slovenski in tuji glasbeniki, od Anje Bukovec in Ota Pestnerja, Janeza Bončine - Benča in Klemna Klemna do hrvaško-slovenske elektro pop zasedbe Lollobrigida, mehiških punk rockovcev Los Explosivos ter mednarodne Bande Berimbau, ki bo festival drevi tudi odprla.

Velik del festivala, skupaj z ustvarjalnimi in športnimi delavnicami ter lutkovnimi, igralnim in glasbenimi predstavami, se bo preselil v Keršmančev park ob Kamniški Bistrici. Tudi ostalo dogajanje, kot so večeri stand up komedije, bo nekoliko skrito in ga bo potrebno odkriti na vrtovih in dvoriščih, pravi Milčinski.

Kamfest je v devetih letih prerasel iz kamniškega festivala v največji poletni festival celotne regije in širše, na dogodke pridejo tudi obiskovalci iz Ljubljane, Kranja in drugod. Organizatorji tako letos ponovno pričakujejo preko 20.000 obiskovalcev.

Vsi dogodki festivala bodo brezplačni, kar omogočajo številni sponzorji, kamniška občina, ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport, Študentska organizacije Univerze v Ljubljani ter Javni sklad RS za kulturne dejavnosti.