Slovenija 9.8.2012 6:00

Sophia Loren razmišlja o filmu o pokojnem možu Carlu Pontiju

Rim, 9. avgusta - Italijanska filmska igralka Sophia Loren razmišlja o filmu o svojem leta 2007 preminulem možu, uspešnem filmskem producentu Carlu Pontiju. Po pisanju milanskega dnevnika Il Giornale naj bi film posnela v sodelovanju s televizijskim kanalom RAI Fiction. Režijo naj bi prevzel njun sin Edoardo Ponti.

Rusija, Moskva. Italijanska filmska igralka Sophia Loren. Foto: Itar-Tass/STA Arhiv STA/Itar-Tass

Rusija, Moskva.
Italijanska filmska igralka Sophia Loren.
Foto: Itar-Tass/STA
Arhiv STA/Itar-Tass

"Če bi napisala knjigo o Carlu Pontiju, bi ta nosila naslov Idealen mož. Bil je čudovit človek, dober oče ter izjemen in solidaren življenjski sopotnik. Moja mati je mene in mojo sestro vzgojila sama. Vedno sem si želela srečati moškega, ko je bil Carlo, zrelega in odločnega moškega. Imela sem res veliko srečo, da sem ga našla," je dejala igralka.

Sedeminsedemdesetletna igralka sicer že ima izkušnje z biografskimi serijami. Pred dvema letoma je prevzela vlogo matere v televizijski seriji za televizijo RAI. Serija, ki so jo snemali v Neaplju in Rimu, temelji na biografskem delu igralkine sestre Marie Scicolone, v katerem je v ospredju karizmatični lik matere Romilde Villani. Bojevita Napolitanka, ki je v času druge svetovne vojne sama vzgajala dve hčerki, je zelo zaslužna za mednarodni uspeh svoje hčerke Sophie, piše avstrijska tiskovna agencija APA. Naslov serije je Moja hiša je polna zrcal.