Svet 10.8.2012 5:00

Filmski festival Tribeca v letu 2013 z novim transmedijskim programom

New York, 10. avgusta - Newyorški festival neodvisnega filma Tribeca (Tribeca Film Festival) bo v 12. izdaji potekal od 17. do 28. aprila 2013, so sporočili organizatorji festivala. Kot posebnost so napovedali transmedijski program, posvečen trendom v digitalnih medijih.

ZDA, New York. Območje Manhattan v New Yorku. Foto: Xinhua/STA Arhiv Xinhua/STA

ZDA, New York.
Območje Manhattan v New Yorku.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

Po pisanju filmske revije Hollywood Reporter je programska ekipa festivala, ki jo vodi kreativni direktor Geoffrey Gilmore, pozvala zainteresirane k sodelovanju v programih celovečercev in dokumentarcev ter programu kratkega filma, piše na spletni strani festivala.

Poleg tega je festival v sodelovanju z znamko Bombay Shapphire Gin napovedal novi transmedijski tekmovalni program, ki ga bodo prvič izvedli v letu 2013. Omenjeni program bo posvečen novim trendom v digitalnih medijih ter prepoznavanju tistih v transmedijski industriji, ki pri ustvarjanju zgodbe uporabljajo inovativne in interaktivne pristope ter temeljijo na internetu in kombinaciji različnih platform.

Natečaj se odpre 17. septembra, prijavnice in druge informacije pa bodo dostopne na strani festivala Tribeca.

Festival Tribeca so Robert de Niro, Craig Hatkoff in Jane Rosenthal ustanovili leta 2001, da bi z njim obnovili življenje v spodnjem Manhattnu po terorističnem napadu 11. septembra. Do danes je postal ena najpomembnejših platform za promocijo neodvisnega filma na svetu. Festival pritegne več kot tri milijone obiskovalcev in več tisoč profesionalcev iz sveta umetnosti, glasbe in filma.