Svet 11.8.2012 5:00

V dunajski Albertini iščejo tudi zasebne sponzorje

Dunaj, 11. avgusta - Dunajski muzej Albertina želi za razstavo pridobiti tudi zasebne sponzorje. Ob postavitvi Telo kot protest bodo imeli tako ljubitelji umetnosti priložnost, da za 500 evrov na eksponat postanejo "botri" posameznim razstavljenim fotografijam.

V muzeju se že nekaj časa trudijo, da bi poleg sponzorskih sredstev od podjetij sredstva pridobili tudi od posameznikov. Za področje fotografije so se za tak korak prvič odločili ob razstavi Joela Sterfelda, ki je trenutno na ogled, piše avstrijska tiskovna agencija APA.

Pri prvem poskusu so pridobili devet "botrov", ki so prispevali po 250 evrov ali več. Imena tistih, ki so bodo odločili, da postanejo "botri", bodo tudi tokrat izpisana na ploščicah poleg izbranih fotografij, darovalci pa bodo povabljeni še na otvoritveno zabavo.

Razstava Telo kot protest bo v Albertini na ogled od 5. septembra do 2. decembra. Na njej bodo z deli zastopani John Coplans, Hannah Wilke, Ketty La Rocca, Hannah Villiger, Vito Acconci, Bruce Nauman, Robert Mapplethorpe in Mijako Ishiuči.