EPK 2012 16.8.2012 11:08

V Mariboru premiera stand-up komedije Safari tour

Maribor, 16. avgusta - V Mariboru bo 21. avgusta ob 20. uri premiera stand-up komedije Safari tour v režiji Matjaža Latina. Igralec Nenad Tokalić - Nešo bo na turističnem vlakcu pripovedoval zanimive zgodbe Maribora in njegovih prebivalcev, začinjene z elementi črne komedije, so sporočili z Evropske prestolnice kulture (EPK), v okviru katere bo predstava na ogled.

Uro in pol trajajoče večerno popotovanje bo polno smeha, saj bodo na duhovit način predstavljeni mariborski marginalci, posebneži, kriminalci, prostitutke, mali "lumpen-proletarci" in boemi. Kot vsako mesto ima tudi Maribor lokalno mitologijo, svojo temno stran, marginalce in čudake, ki dajejo mestu prav poseben pečat in značaj. Prav njihove življenjske zgodbe in anekdote lahko povedo veliko o esenci mesta. Če bodo potniki tujci, bo nastop v nemščini, angleščini ali hrvaščini. Safari tour se bo začel pri frančiškanski cerkvi, zadnja postaja pa bo pri gostilni Orfej na Koroški cesti.

Ta kulturni dogodek, katerega scenarist je Rok Vilčnik, producent pa Slavko Škvorc, ima tudi elemente turizma, saj bodo potniki na vlakcu skozi igralski nastop spoznavali mestne znamenitosti in zgodovino ter predvsem ljudi, za katere vemo, da o njih ne vemo veliko, navajajo v zavodu Maribor 2012.

Ideja za Safari tour se je porodila pred dvema letoma, ko je Latin sodeloval v inkubatorju idej, ekipi, ki je znotraj programskega dela Ključi mesta EPK snovala zamisli za oživljanje mariborskega mestnega središča.