Svet 18.8.2012 6:00

Zoe Saldana bo v filmu upodobila pevko Nino Simone

Los Angeles, 18. avgusta - Igralka Zoe Saldana bo v biografskem filmu s preprostim naslovom Nina upodobila legendarno jazzovsko pevko Nino Simone. Snemati ga bodo začeli sredi oktobra v Los Angelesu. Začetek snemanja so večkrat preložili, med drugim zaradi odhoda Mary J. Blige, ki je bila predvidena za glavno vlogo.

ZDA, Hollywood. Filmska igralka Zoe Saldana. Foto: Xinhua/STA Arhiv Xinhua/STA

ZDA, Hollywood.
Filmska igralka Zoe Saldana.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

Scenarij je napisala Cynthia Mort, ki bo najverjetneje tudi režirala, je poročala revija Hollywood Reporter.

Zoe Saldana je znana iz filmov Zvezdne steze in Avatar, nedavno pa je končala snemanje trilerja "Out of the Furnace" (Stran od ognja) s Christianom Baleom in Caseyjem Affleckom. V filmu Nina bo sodelovala z Davidom Oyelowom, ki ga je bilo mogoče videti v filmih Zadnji škotski kralj in Služkinje. Odigral bo pevkinega menedžerja Cliftona Hendersona.

Nina Simone, s pravim imenom Eunice Kathleen Waymon, je konec 50. let zaslovela kot pevka in tekstopiska. Kasneje se je pridružila gibanju za državljanske pravice. Njena glasba, ki ni obšla njenih gospelovskih korenin, je bila močno prisotna v boju za enakopravnost temnopoltih v ZDA.

V svoji karieri je posnela približno 40 plošč, med njene najbolj znane interpretacije pa sodijo pesmi, kot so "I Put a Spell On You", "My Baby Just Cares for Me", "Feeling Good" in "Don't Let Me Be Misunderstood". Umrla je leta 2003 v Franciji.