Slovenija 20.8.2012 10:16

Z Večeri pred dnevi uvod v 16. festival Dnevi poezije in vina

Ljubljana, 20. avgusta - Dogodek Večeri pred dnevi po številnih slovenskih krajih že tradicionalno uvajajo festival Dnevi poezije in vina, ki bo letos že 16. potekal na Ptuju. Večere bo nocoj ob 19. uri v kavarni Tromostovje uvedel pogovor s švicarsko pesnico slovenskega rodu Ilmo Rakuso.

Večeri pred dnevi bodo potekali še v torek. Na letnem vrtu Društva slovenskih pisateljev v Ljubljani bosta nastopila osrednja gosta letošnje izdaje festivala Dnevi poezije in vina - slovenski pesnik Milan Jesih in nizozemski pesnik Toon Tellegen. Pridružil se jima bo še poljski avtor Andrzej Sosnowski.

V sklopu večerov bodo literarni dogodki še v Volčah, Krškem, Vrbi na Gorenjskem, Ormožu, Kortini pri Krkavčah in avstrijski Potrni.

Od 22. avgusta dalje bo dogajanje osredotočeno na Ptuju, kjer bodo do 25. avgusta potekali Dnevi poezije in vina. V 16. letih obstoja je v sklopu festivala nastopilo več kot 400 pesnikov z vsega sveta. Festival je dolgo potekal v Medani, od leta 2010 pa je svoje zatočišče našel na Ptuju.