Slovenija 21.8.2012 11:14

Na festivalu Film pod zvezdami letos rekorden obisk

Ljubljana, 21. avgusta - S projekcijo filma Morilec Joe so v soboto na Ljubljanskem gradu sklenili festival Film pod zvezdami. Obisk letnega kina je bil največji doslej, saj si je projekcije filmov na grajskem dvorišču ogledalo več kot 16.400 gledalcev. Predpremierno so predvajali pet filmov, štirje pa so bili razprodani, so sporočili iz Kinodvora.

V povprečju si je posamezno predstavo ogledalo 684 ljudi, festival pa postaja vedno bolj zanimiv tudi za domače in tuje turiste, so še sporočili iz Kinodvora.

Obiskovalci so si lahko ogledali Kinodvorove uspešnice, filme zadnje kinematografske sezone in najbolj gledane filme ljubljanskega festivala LiFFe.

Vseh 1000 sedežev na prizorišču so napolnili filmi 2 dni v New Yorku, Rimu z ljubeznijo, Kraljestvo vzhajajoče lune in Pisma Sv. Nikolaju.

Kljub rekordnemu obisku v Kinodvoru zaradi tehničnih omejitev zaenkrat ne razmišljajo, da bi festival podaljšali, so pojasnili za STA. Poletne sezone Kinodvorovega filma na prostem pa kljub temu še ni konec. Že v četrtek bo na Bledu v Zdraviliškem parku stekel Film ob jezeru.

Letni kino Film pod zvezdami vsako leto pripravlja ljubljanski Kinodvor v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana, Javnim zavodom Ljubljanski grad, številnimi filmskimi distributerji ter drugimi projektnimi partnerji.