EPK 2012 24.8.2012 9:00

V Velenju se začenja 15. festival mladih kultur Kunigunda

Velenje, 24. avgusta - V velenjskem letnem kinu se bo nocoj ob 21. uri s koncertom skupin Senser, Bilk, ZircuS in drugih začel 15. festival mladih kultur Kunigunda, ki bo potekal do 1. septembra. Festival bo sooblikovalo več kot 90 mladih. Na urbanih prizoriščih se bodo med festivalom zvrstili številni glasbeni, gledališki, plesni in drugi dogodki.

Osnovni namen festivala, ki ga pripravlja Mladinski center Velenje, je v nekaj dneh pripraviti čim več kulturnih dogodkov različnih zvrsti, ki so zanimivi predvsem mladim, niso preveč dolgočasni starejšim in niso preveč banalni za najbolj zahtevne, so sporočili iz omenjenega centra.

Kunigunda nekonvencionalnim kulturnim praksam in mladim neuveljavljenim umetnikom omogoča, da stopijo iz ozadja in razburkajo vsakdan. Festival prav tako dokazuje, da je alternativna kultura kakovostna, izpovedna, zabavna in katarzična, menijo organizatorji.

V okviru festivala bodo na ogled tudi gledališke predstave Pes, pizda, peder, Skok iz kože, Scaramuccia, Naočnik in Očalnik ter muzikal My Fair Lady.

Obiskati bo mogoče tudi razstavišče Pekarna in Vodno mesto iz plavajočih geodezičnih kupol na Velenjskem jezeru. Prav tako bo odprtih več likovnih, fotografskih in multimedijskih razstav in inštalacij.

Mladi bodo ustvarjali v Park Artu, migali na capoeiri, ulični košarki in blade sessionu ter muzicirali na delavnici Strojnica s Primožem Oberžanom in delavnici afriškega bobnanja z Albinom Inkretom.

Vstop na skoraj vse festivalske dogodke je prost.