Svet 24.8.2012 6:00

Muzej baroka v Salzburgu bo po 39 letih zaprl vrata

Salzburg, 24. avgusta - Muzejska ponudba v Salzburgu bo po 2. septembru siromašnejša. Po 39 letih bo svoja vrata zaprl Muzej baroka v južnem krilu oranžerije v dvorcu Mirabell na istoimenskem trgu. Priključili ga bodo k Muzeju Salzburg.

Ta korak je bil sprva napovedan za konec leta, iz logističnih razlogov pa bodo muzej izpraznili že prej, je za avstrijsko tiskovno agencijo APA povedala predstavnica Muzeja Salzburg Tanja Petritsch.

Posebna razstava "Die Kunst zu wohnen. Raumdesign im Rokoko" (Umetnost bivanja. Oblikovanje prostora v rokokoju), ki je trenutno na ogled, se bo iztekla 2. septembra. Za tem bodo zbirko, ki daje poudarek evropski umetnosti iz 17. in 18. stoletja, prenesli v depoje, ker je to v tem letnem času primerneje kot pozimi. Poleg tega bodo prihranili stroške, ki jih zahtevajo prostori v oranžeriji, je pojasnila Petritscheva.

Fond Muzeja baroka bo postal del Muzeja Salzburg v bližini stolnice in bo skupaj z njo ter še nekaterimi ustanovami, kot so muzej pri stolnici, samostan sv. Petra in frančiškanska cerkev, predstavljal baročni Salzburg.

Muzej baroka se bo poslovil z dnevoma odprtih vrat 1. in 2. septembra.