Svet 28.8.2012 6:00

Roger Moore občuduje Daniela Craiga

London, 28. avgusta - Za generacijo, ki je v 70. in 80. letih prejšnjega stoletja odraščala ob filmih Jamesa Bonda, Roger Moore še danes ostaja najboljši tajni agent 007 na velikem platnu. Kot poroča britanski The Telegraph, pa se 84-letni Moore s to oceno ne strinja, po njegovem mnenju je najboljši Bond vseh časov Daniel Craig.

Rusija, Moskva. Ambasador Unicefa, britanski igralec Roger Moore. Foto: Itar Tass/STA Arhiv Itar Tass/STA

Rusija, Moskva.
Ambasador Unicefa, britanski igralec Roger Moore.
Foto: Itar Tass/STA
Arhiv Itar Tass/STA

"Zelo sta mi všeč film Casino Royale in Daniel Craig. On je čudovit igralec, zagotovo najboljši med vsemi Bondi," je zapisal Moore v svoji novi knjigi "Bond on Bond", ki bo izšla oktobra.

Po njegovi oceni je Craig tudi najbolje telesno grajen med vsemi šestimi igralci, ki so doslej utelesili tajnega agenta 007. Poleg Moorea in Craiga so to bili Sean Connery, George Lazenby, Timothy Dalton in Pierce Brosnan.

Moore, ki je v svojih sedem filmov o Bondu vnesel humor, je še dejal, da je prav ta element pogrešal v filmu Kvantum sočutja (2008), ki je bil drugi film, v katerem je Bonda zaigral Craig. Zato upa, da bo slednji v film Skyfall, 23. nadaljevanje serije o Jamesu Bondu, vnesel več humorja.

Skyfall v režiji Sama Mendesa bo na platna slovenskih kinematografov prišel 1. novembra.