Svet 30.8.2012 5:30

Koncert Pavarotti in prijatelji v novo življenje

Modena, 30. avgusta - Koncert Pavarotti in prijatelji, ki ga je v Modeni organiziral slavni Luciano Pavarotti, bo pet let po njegovi smrti dobil novo življenje. V tenoristovem domačem mestu bo 6. septembra potekal veliki gala koncert Lucianovi prijatelji - talent gre dalje z zvenečimi imeni iz popularne in klasične glasbe.

Dogodek bo potekal natanko 20 let po prvem dobrodelnem koncertu Pavarotti in prijatelji, organizirala ga bo tenoristova vdova Nicoletta Mantovani, je poročanje milanskega časnika Corriere della Sera povzela avstrijska tiskovna agencija APA.

Tudi ta koncert bo dobrodelen, nanj pa so povabili operne zvezdnike, kot sta Andrea Bocelli in Monserrat Caballe, skladatelja filmske glasbe Ennia Morriconeja in italijansko pop ikono Zucchera.

Kot je povedala Mantovanijeva, koncerta ne bodo pripravili iz nostalgije, temveč zaradi pogleda naprej, kar je Pavarotti vedno počel s spodbujanjem mladih glasbenikov. S koncertom želijo dati mladim talentom priložnost, da zapojejo arije, ki so zaznamovale Pavarottijevo kariero, je povedala 43-letna vdova.

"Velikega Luciana" so zaradi koncerta Pavarotti in prijatelji ostro kritizirali. Z njim je operno glasbo pripeljal na stadione in užalil kritike, je še dodala Mantovanijeva.