EPK 2012 30.8.2012 9:33

V Mariboru premiera muzikala My Fair Lady

Maribor, 30. avgusta - V športni dvorani Zavoda Anton Martin Slomšek bo drevi v okviru Evropske prestolnice kulture (EPK) in v izvedbi katoliških glasbenih šol premierno uprizorjen muzikal My Fair Lady. Predstavo je režiral Horst Zander iz Avstrije, prihodnji teden pa bo gostovala še v partnerskih mestih EPK Velenju, Slovenj Gradcu, Murski Soboti in na Ptuju.

Nosilec projekta je Zavod Antona Martina Slomška, za izvedbo pa bo poskrbelo pet katoliških glasbenih šol: Glasbena in baletna šola Antona Martina Slomška iz Maribora ter glasbene šole Zavoda sv. Stanislava iz Ljubljane in Rakovnika, samostana sv. Petra in Pavla na Ptuju in beltinške glasbene šole, so sporočili organizatorji.

Zander je kot režiser sodeloval z najpomembnejšimi evropskimi opernimi hišami in festivali, bil je tudi dolgoletni sodelavec priznanega dirigenta Herberta von Karajana. Orkestru bo dirigiral Damijan Močnik, v predstavi pa nastopajo perspektivni mladi glasbeniki.

My Fair Lady je eno od temeljnih del klasičnega muzikala, ki je na Broadwayu pridobilo laskav status najdlje izvajane predstave. Besedilo je po knjižni predlogi Pygmalion Georga Bernarda Shawa napisal Alan Jay Lerner, avtor glasbe je Frederick Loewe. S svojo pristno zgodbo in melodiko, ki gre zlahka v uho, je zanimiv tako za glasbene poznavalce kot za širše občinstvo. Muzikal bo izveden v slovenskem jeziku.