EPK 2012 30.8.2012 9:57

V Mariboru Koncert pod zvezdami

Maribor, 30. avgusta - Opera in Balet SNG Maribor v koprodukciji z Evropsko prestolnico kulture in v sodelovanju z Regionalnim RTV centrom Maribor nocoj ob 20. uri pripravlja Koncert pod zvezdami. Na njem bo pod taktirko Benjamina Pionnierja nastopil Simfonični orkester SNG Maribor, oder pa bosta zasedla tudi operni in baletni zbor mariborskega gledališča.

Koncert na Trgu Leona Štuklja bo namenjen vsem ljubiteljem klasične glasbe, opere in baleta. Z vratolomnimi akrobatskimi vragolijami ga bodo popestrili člani Čarobnega gledališča Saltimbanko, manjkalo pa ne bo niti bleščečih in čutnih plesnih točk v koreografiji Valentine Turcu.

Med najznamenitejšimi simfoničnimi odlomki bodo izvedeni Poloneza iz opere Evgenij Onjegin P. I. Čajkovskega, uverturi iz Bizetove Carmen in Verdijeve opere Moč usode; med opernimi zbori pa bo moč prisluhniti zboru sužnjev Va pensiero iz Verdijeve opere Nabucco, zboroma A dos cuartos in Les voici iz opere Carmen ter zmagoviti koračnici Gloria all' Egitto e ad Iside iz Verdijeve opere Aida.

V lahkotne in razigrane latino ritme iz Mehike in Brazilije bodo obiskovalce odeli Marquezov Danzon št. 2, Piazzollov Libertango in Abreujeveva skladba Tico-Tico no Fuba.

Koncert ob začetku gledališke sezone je darilo Mariborčanom. Organizatorji jih vabijo, da se ga udeležijo v čim večjem številu.