Svet 31.8.2012 6:00

Jacksonovi oboževalci v pričakovanju razširjene različice albuma "Bad"

New York, 31. avgusta - Pod naslovom "Bad 25" bo 18. septembra izšla razširjena izdaja slavnega albuma Michaela Jacksona "Bad". Ta bo poleg pesmi s prvotnega albuma vsebovala še neobjavljene posnetke ter CD in DVD s posnetkom Jacksonovega koncerta na stadionu Wembley v Londonu v času svetovne turneje, na kateri je promoviral omenjeni album.

Rusija. Pokojni kralj popa Michael Jackson. Foto: Itar-Tass/STA Arhiv Itar-Tass/STA

Rusija.
Pokojni kralj popa Michael Jackson.
Foto: Itar-Tass/STA
Arhiv Itar-Tass/STA

Kot poroča hrvaška tiskovna agencija Hina, balada "I'm So Blue" in funk skladba "Song Groove (aka Abortion Papers)" nista znani niti tistim, ki so z Jacksonom sodelovali pri ustvarjanju legendarnega albuma. Obe bosta vključeni v nov ekskluzivni paket, ki bo izšel ob 25. obletnici izdaje ene najbolj prodajanih plošč vseh časov. Od tod tudi ime "Bad 25".

Prva od skupno štirih plošč v paketu bo digitalno remasterirana različica originalnega albuma. Na drugi bo osem še neobjavljenih pesmi, ki se niso uvrstile na album iz leta 1987. Poleg omenjenih dveh bodo to še skladbe "Don't Be Messin' Around", "Streetwalker", "Al Capone", "Free", "Fly Away" in "Price of Fame".

Tretja plošča bo vključevala posnetek Jacksonovega koncerta 16. julija 1988 na londonskem Wembleyju, četrta pa bo DVD z video posnetki njegovega takratnega nastopa.

Ob 25-letnici albuma je ameriški režiser Spike Lee posnel dokumentarec "Bad 25", ki bo premiero doživel na pravkar potekajočem filmskem festivalu v Benetkah.