Svet 1.9.2012 6:00

Govorice o jubilejni turneji The Rolling Stones se vztrajno širijo

London, 1. septembra - Člani britanske zasedbe Rolling Stones bodo ob 50-letnici prvega nastopa, ki so jo obeležili julija, morebiti odrinili na turnejo, piše britanski Guardian. Kot so obljubili svojim oboževalcem, bodo nekaj vznemirljivih novic obelodanili v torek, 4. septembra. Po ugibanjih glasbene revije Billboard naj bi še letos nastopili v Londonu in New Yorku.

Rusija. Pevec skupine The Rolling Stones Mick Jagger. Foto: Itar-Tass/STA Arhiv Itar-Tass/STA

Rusija.
Pevec skupine The Rolling Stones Mick Jagger.
Foto: Itar-Tass/STA
Arhiv Itar-Tass/STA

Srbija, Beograd. Keith Richards (desno) in Ronnie Wood (levo), kitarista legendarnih Rolling Stonesov. Foto: Tanjug/STA Arhiv Tanjug/STA

Srbija, Beograd.
Keith Richards (desno) in Ronnie Wood (levo), kitarista legendarnih Rolling Stonesov.
Foto: Tanjug/STA
Arhiv Tanjug/STA

Marca so člani zasedbe poudarili, da ob 50-letnici ne načrtujejo nove turneje, saj, kot je dejal kitarist Keith Richards, zasedba nanjo še ni pripravljena. Kot verjetnejši termin turneje so takrat napovedali leto 2013.

Po pisanju Billboarda so si Stonesi premislili in naj bi novembra dvakrat nastopili v londonski Areni O2, prav tako naj bi za poskrbeli za koncertni dvojček v New Yorku v brooklynskem Centru Barclays.

Stonese je bilo moč zadnjič videti v živo leta 2007 med njihovo svetovno turneje "A Bigger Bang", ki je gostovala tudi v Beogradu in se uvrstila med najbolj donosne rockovske turneje vseh časov.