Svet 4.9.2012 5:00

S koncertom na Dunaju George Michael nadaljuje turnejo "Symphonica"

Dunaj, 4. septembra - Britanski glasbenik George Michael bo drevi s koncertom na Dunaju nadaljeval evropsko turnejo "Symphonica", ki jo je novembra lani prekinil zaradi hude pljučnice. Zdravniškemu osebju v avstrijski prestolnici, kjer se je zdravil, je v zahvalo podaril 1000 vstopnic za dunajska datuma.

Rusija. Britanski pevec George Michael. Foto: Itar-Tass/STA Arhiv Itar-Tass/STA

Rusija.
Britanski pevec George Michael.
Foto: Itar-Tass/STA
Arhiv Itar-Tass/STA

Rusija. Britanski pevec George Michael. Foto: Itar-Tass/STA Arhiv Itar-Tass/STA

Rusija.
Britanski pevec George Michael.
Foto: Itar-Tass/STA
Arhiv Itar-Tass/STA

Glasbenik je lani novembra za pljučnico zbolel le nekaj ur pred koncertom na Dunaju. Do tedaj je v okviru turneje "Symphonica" izvedel 46 od prvotno 65 načrtovanih koncertov.

George Michael je kar mesec dni preživel v dunajski bolnišnici, odkoder je bil odpuščen pred božičem. Ob predstavitvi novih koncertnih datumov konec marca se je še posebej zahvalil zdravnikom in medicinskemu osebju dunajske bolnišnice, ki so mu po njegovih besedah rešili življenje.

Po tej izkušnji je pevec izdal single "White Light". S skladbo si je, kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, želel proslaviti svojo ozdravitev.

"Vse, kar delam kot umetnik, je v bistvu avtobiografsko. V tem primeru, ko je bila smrt res zelo blizu, sem vedel, da mi bo ta izkušnja nudila navdih. Mnogi so pričakovali, da bom napisal balado, a odločil sem se za pozitivne plesne ritme," je dejal pevec. S skladbo "White Light" je nastopil tudi na zaključni prireditvi Olimpijskih iger 2012 v Londonu.

George Michael bo v dunajski koncertni dvorani Stadthalle nastopil še 6. septembra, sledili bodo koncerti v Franciji, Belgiji, na Nizozemskem in v Veliki Britaniji. Zadnji evropski koncertni datum turneje "Symphonica" je predviden za 17. oktober, novembra pa bo pevec s turnejo nadaljeval še po Avstraliji.