Slovenija 8.9.2012 6:00

V Ljubljani koncert projekta R.E.M.: Čista energija glasbe

Ljubljana, 8. septembra - Na Kongresnem trgu v Ljubljani bo danes potekal koncert v okviru projekta R.E.M.: Čista energija glasbe, ki ga organizira ameriško veleposlaništvo v Sloveniji. S koncertom se želi pokloniti ameriški skupini R.E.M. in povečati ozaveščenost o okoljski problematiki.

Na koncertu bo priredbe skladb skupine R.E.M predstavilo več priznanih slovenskih izvajalcev, med drugim Elvis Jackson, Siddharta, Vlado Kreslin, The Tide, Polona Kasal in Murat & Jose.

Ameriško veleposlaništvo je v okviru projekta že pred koncertom izdalo zgoščenko priredb skladb lani razpadle skupine R.E.M. Projekt R.E.M. pa zajema tudi okoljsko fotografsko razstavo "Poskrbi", ki naj bi ljudi navdihnila, da bi skrbeli za okolje in naravo. Razstavo so uradno odprli v sredo na Jakopičevem sprehajališču v ljubljanskem Tivoliju, takrat pa so tudi priredili okolju prijazno modno revijo, na kateri so predstavili reciklirane modne kreacije.

Ameriški veleposlanik v Sloveniji Joseph Mussomeli je o projektu dejal, da so želeli z njim združiti glasbo in projekt civilne družbe, pri katerem bi posebno pozornost posvetili okoljski problematiki. Ob tem je dejal, da je okolje ena od tematik, o kateri soglašajo vsi Slovenci, saj želijo vsi poskrbeti za okolje.

Ameriško veleposlaništvo je sicer že lani priredilo podoben projekt, s katerim so obeležili 70. rojstni dan ameriškega glasbenika Boba Dylana, to pa povezali s tematiko prostovoljstva.