EPK 2012 17.9.2012 4:00

V Slovenj Gradcu se bodo pomerili interpreti samospevov Huga Wolfa

Slovenj Gradec, 17. septembra - V rojstni hiši skladatelja Huga Wolfa v Slovenj Gradcu se bo danes ob 11. uri s prvim krogom začelo tridnevno mednarodno solopevsko tekmovanje v interpretaciji samospevov Huga Wolfa. Finalni krog bo v sredo ob 18. uri, najboljše pa bodo razglasili tri ure kasneje. Prijavljenih je 27 pevcev iz 13 držav.

Ljubljana, Križanke. Skladatelja Hugo Wolf in Peter Iljič Čajkovski. Foto: Nebojša Tejić/STA Arhiv STA

Ljubljana, Križanke.
Skladatelja Hugo Wolf in Peter Iljič Čajkovski.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Na razpis za sodelovanje na prvem mednarodnem solopevskem tekmovanju v interpretaciji samospevov Huga Wolfa se je prijavilo osem slovenskih udeležencev, poleg njih pa na Koroško prihajajo še tekmovalci iz 12 drugih držav. Največ jih je iz Nemčije in Avstrije.

Kot so sporočili organizatorji tekmovanja, so bili razpisni pogoji za tekmovanje razmeroma zahtevni, saj se je bilo potrebno prijaviti s programom, ki obsega najmanj 16 Wolfovih samospevov. Poleg tega lahko glede na razpis sodelujejo le tisti, ki so rojeni po 1. januarju 1965.

Najboljši interpret bo nagrajen s 3500 evri in možnostjo koncertnega večera samospevov v dvorani rojstne hiše Huga Wolfa prihodnje leto, ko bodo obeležili 110-letnico Wolfove smrti. Denarni nagradi čakata tudi drugo- in tretjeuvrščenega ter najboljšega pianista, ki bo spremljal pevce.

Tekmovanje organizirata Koroški pokrajinski muzej, pod okrilje katerega spada skladateljeva rojstna hiša, in Društvo Hugo Wolf Slovenj Gradec. Prireditev je vključena v projekt Zrcaljenje podob - Oživljeni zven preteklosti, s katerim partnersko mesto Slovenj Gradec sodeluje v programu EPK Maribor 2012.