Svet 20.9.2012 5:00

V münchenski Stari pinakoteki oktobra razstava (R)evolucija na papirju

München, 20. septembra - V münchenski Stari pinakoteki za oktober napovedujejo odprtje razstave (R)evolucija na papirju, na kateri bo predstavljenih pet stoletij razvoja risbe. Od 18. oktobra do 20. januarja prihodnje leto bodo na ogled izjemna dela na papirju iz zbirke münchenskih zbirateljev Bernda in Verene Klüser.

Postavitev bo vključevala več kot 200 del na papirju in bo ponudila širok pogled na umetnost risbe od 16. do 21. stoletja, piše na spletni strani galerije.

Uvodoma bodo razstavljena dela starih mojstrov italijanske, nizozemske, nemške in francoske šole, kot so Guercino, Anthonis van Dyck, Carl Rottmann, Eugene Delacroix in Victor Hugo. Sledila bodo dela, nastala v 20. in 21. stoletju. Zastopani bodo umetniki, kot so Henri Matisse, Ernst Ludwig Kirchner, Alberto Giacometti, Blinky Palermo, Jannis Kounellis, Andy Warhol in Olaf Metzel.

Na razstavi bo tako na eni strani prikazan razvoj medija, na drugi strani pa prelomi oziroma revolucije, ki so medij pripeljale do njegovih skrajnih meja.

Sočasno bo v münchenski Pinakoteki moderne razstavljenih 150 del Josepha Beuysa iz zbirke Klüser, je še mogoče izvedeti na spletni strani galerije.