Svet 25.10.2012 5:00

James Cameron bo režiral film po romanu "The Informationist"

Los Angeles, 25. oktobra - Režiser James Cameron bo posnel film po knjižni uspešnici "The Informationist", ki jo podpisuje Taylor Stevens. Film prinaša zgodbo v Afriki rojene Vanesse Munroe, ki je odrasla med trgovci z orožjem in plačanci, nato pa postala zasebna detektivka. Njena naloga je poiskati izginulo milijarderjevo hčer, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Rusija, Moskva. Filmski scenarist, producent in režiser James Cameron. Foto: Itar Tass/STA Arhiv Itar Tass/STA

Rusija, Moskva.
Filmski scenarist, producent in režiser James Cameron.
Foto: Itar Tass/STA
Arhiv Itar Tass/STA

Cameronov sodelavec Jon Landau je lik Vanesse Munroe za filmsko revijo The Hollywood Reporter opisal kot mešanico vohuna Jasona Bournea ter Lisbeth, junakinje iz filma Dekle z zmajskim tatujem. V Kanadi rojeni režiser je za svojo produkcijsko hišo LightSpeed Entertainment že odkupil avtorske pravice za roman, kmalu pa naj bi najel tudi scenarista.

Ta knjiga nas je prepričala zaradi izjemne, očarljive zgodbe in zaradi glavne junakinje, ki uteleša močan ženski lik, kakršnega je tudi sicer mogoče prepoznati v Cameronovih filmih, je izbiro pojasnil Landau.

Cameron pa je po poročanju dpa dodal: "Stevensova Vanessa Munroe je vznemirljiva, očarljiva in pronicljiva junakinja, ki hrepeni po pustolovščinah. Očarala pa me je tudi njena čutna plat in nepričakovana ljubezenska zgodba, v katero se zaplete."