Slovenija 31.10.2012 10:00

V Kinodvoru že petič noč v družbi grozljivk

Ljubljana, 31. oktobra - V Kinodvoru bodo tudi letos nocojšnjo noč čarovnic obeležili s prav posebnim filmskim maratonom. Pripravljajo že peto Noč grozljivk, v sklopu katere bodo od 19. ure prikazovali filme po naboru filmskega kritika Marcela Štefančiča jr., razstava Mračni utrinki maratonov groze, gorja in gravža pa je do 2. novembra na ogled v Kinodvorovi galeriji.

Ljubljana. Kinodvor, kino dvorana. Foto: Tamino Petelinšek/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Kinodvor, kino dvorana.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Štefančič je za letošnjo Noč grozljivk izbral, kot so zapisali v Kinodvoru, "šest delikates krvavega žanra", ki bodo v Sloveniji prvič na ogled na velikem platnu. Maraton bo uvedel film Krokar v režiji Jamesa McTeigueja, v katerem mladega detektiva raziskovanje grozljivega zločina privede do odkritja, da je prišlo pri umoru do podobnega scenarija, kot ga v svoji kratki zgodbi opisuje Edgar Allan Poe.

Sledila bosta britanski film Spisek za odstrel v režiji Bena Wheatleyja ter kanadsko-ameriška komedija skušnjav Tucker in Dale proti zlu, pod katero se podpisuje Eli Craig.

Prvega novembra, 15 minut pred eno zjutraj, bo na vrsti mehiški film Smo, kar smo, ki ga je režiral Jorge Michel Grau. Kot so zapisali v mestnem kinu, gre za "portret družine, ki jo povezuje strašanska skrivnost in ženejo pošastni apetiti". Maraton bo nadaljeval avstralski film Umori v Snowtownu Justina Kurzela, v jutranjih urah pa ga bo sklenila ekstravagantna in elegantna grozljivka kultnega japonskega režiserja Sona Siona z naslovom Hladna riba.

V Kinodvoru bodo maraton popestrili s "horror make-up" servisom ter krvavimi dobrotami v kavarni. Za oddih pa si lahko udeleženci maratona v Kinodvorovi galeriji ogledajo razstavo Mračni utrinki maratonov groze, gorja in gravža fotografov Nade Žgank in Domna Pala.