EPK 2012 6.11.2012 9:59

Nevidni cirkus Chaplinove in Thierreeja v Murski Soboti

Murska Sobota, 6. novembra - V Gledališču Park v Murski Soboti se bo drevi ob 19.30 ustavil sloviti Nevidni cirkus hčere priznanega angleškega komika Charlieja Chaplina Victorie ter njenega moža Jeana-Baptisea Thierreeja. Svetovni odrski legendi s svojimi vragolijami že 40 let navdušujeta občinstvo po vsem svetu. Cirkus bo v Murski Soboti gostoval do 9. novembra.

Nevidni cirkus prihaja v Mursko Soboto v sklopu Evropske prestolnice kulture (EPK), po besedah direktorice Zavoda za kulturo, turizem in šport Murska Sobota Brigite Perhavec so gostovanja zelo veseli, saj pomeni presežek vsega gledališkega dogajanja v mestu doslej. Odločilna pri izbiri kraja gostovanja cirkusa je bila za predstavo zelo primerna nova soboška gledališka dvorana.

Namesto levov in slonov gledalci v predstavi Chaplinove in Thierreeja občudujejo race, zajce, golobe pa tudi nevidne ribe. Krohotajo se zimzelenim skečem in ostanejo brez diha ob elegantnih akrobacijah na vrvi, neverjetnih preobrazbah in klasičnih čarovniških trikih, ki so se posebej zanimivi, ko se "ponesrečijo", piše na spletni strani EPK.

Nevidni cirkus bo v okviru cikla predstav Oder med nebom in zemljo v Murski Soboti na sporedu še 7., 8. in 9. novembra.