Svet 7.11.2012 5:00

V Frankfurtu razstava Rafaelovih risb

Frankfurt, 7. novembra - V Muzeju Städel v Frankfurtu bodo danes odprli razstavo risb italijanskega renesančnega slikarja Rafaela (1483-1520), na kateri bodo lahko obiskovalci "opazovali slikarja pri njegovem razmišljanju", piše nemška tiskovna agencija dpa. Predstavljenih bo 48 risb, od tega osem iz zbirke Muzeja Städel.

Preostale risbe so si v muzeju za razstavo izposodili od pomembnih evropskih muzejev, kot sta Uffizi v Firencah ali Louvre v Parizu.

S pomočjo risb se bodo lahko obiskovalci po besedah kustosov razstave kar najbolje približali umetniku in ga "opazovali pri njegovem razmišljanju", piše dpa.

Postavitev z naslovom Rafael - risbe bo na ogled do 3. februarja. Za november prihodnje leto pa v muzeju napovedujejo še eno razstavo Rafaelovih del, za katero upajo, da bo pritegnila še več pozornosti kot razstavljene risbe.

V središču bo portret papeža Julija II., ki trenutno razdvaja stroko. V Muzeju Städel so omenjeno Rafelovo delo kupili pred letom dni v prepričanju, da gre za delo Rafaela in njegove delavnice. Pred tem je delo veljalo za kopijo.