Slovenija 9.11.2012 10:12

Razpis za slovenskega predstavnika na 55. beneškem likovnem bienalu

Ljubljana, 9. novembra - Ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport je objavilo razpis za izbor projekta, ki bo Slovenijo predstavljal na 55. mednarodnem likovnem bienalu v Benetkah. Za postavitev, ki bo v sklopu bienala na ogled v dolgoletnem slovenskem paviljonu - Galeriji A + A, je okvirno na razpolago 80.000 evrov. Razpis je odprt do 12. decembra.

Razpis je namenjen predvsem aktualnim, inovativnim in izvirnim kreativnim zamislim, ki prispevajo k razvoju sodobne slovenske likovne umetnosti in njeni umestitvi v mednarodni prostor. Cilj razpisa je spodbujanje, podpiranje ter mednarodno uveljavljanje sodobne slovenske likovne umetnosti in umestitev slovenskih dosežkov na tem področju v mednarodni prostor, so sporočili z ministrstva, pristojnega za kulturo.

Razpisno dokumentacijo lahko prijavitelji dvignejo v glavni pisarni ministrstva med uradnimi urami, dostopna pa je tudi na spletni strani ministrstva, kjer so na voljo tudi ostali podatki, povezani z izvedbo razpisa.

Jubilejni, 55. mednarodni likovni bienale v Benetkah bo v Giardinih, Arzenalu in številnih paviljonih po Benetkah prihodnje leto potekal med 1. junijem in 24. novembrom. Kuratorstvo bo tokrat prevzel kritik sodobne umetnosti Massimiliano Gioni.

Na lanskem bienalu je Slovenijo zastopal kipar Mirko Bratuša s projektom Grelci za vroča čustva.