Svet 15.11.2012 5:30

Rolling Stones se tudi po obletnici ne bodo zaustavili

Ljubljana, 15. novembra - Člani britanske zasedbe Rolling Stones so ob 50-letnici prvega nastopa pripravili vrsto dogodkov. Prav nič nenavadnega ne bi bilo, če bi legendarni britanski rockerji pripravljali tudi kaj novega glede na vse dejavnosti, ki spremljajo njihov jubilej, piše ameriška tiskovna agencija AP.

Rusija. Pevec skupine The Rolling Stones Mick Jagger. Foto: Itar-Tass/STA Arhiv Itar-Tass/STA

Rusija.
Pevec skupine The Rolling Stones Mick Jagger.
Foto: Itar-Tass/STA
Arhiv Itar-Tass/STA

Rolling Stones bodo v decembru pripravili serijo petih koncertov v Londonu in New Yorku, v torek je izšla kompilacija njihovih hitov z dvema novima pesmima, danes pa bo premierno predvajan še dokumentarec o njihovih zgodnjih letih.

Uradno stališče skupine je, da ni še nič dorečenega, vendar pa je glavni kitarist Keith Richards v intervjuju povedal, "da ne verjame, da se bodo lahko zaustavili, ko se bo vse to začelo odvijati".

"Skupina se počuti odlično in verjamemo, da lahko ponudimo še kaj novega. Očitno je precej ljudi, ki se s tem strinjajo. Mi pa se bomo temu prilagodili," je še dodal 68-letni Richards.

Stonesi so svojo glasbeno pot začeli na začetku 60. let, ko so se v Londonu zbrali pod Brianom Jonesom in Ianom Stewartom, da bi preigravali čikaški blues.

"Skupina je znana po tem, da ne spoštuje pravil in se ne podreja pritiskom, vendar pa smo v tem letu spoznali, da ljudje računajo na nas... Med igranjem ugotoviš, da je nekaj manjkalo," je dejal Richards.

"Nisem želel, da bi bilo vse skupaj preveč nostalgično," je rekel pevec Mick Jagger in dodal, da je pomembno, "da spravimo skupaj nekakšno predstavo, četudi samo nastop v klubu".

Medtem ko le malokdo verjame, da bi se skupina iz Dartforda lahko podala na večjo svetovno turnejo, pa dodatni nastopi ne bi bili nikakršno presenečenje, je dogajanje okoli obletnice komentiral urednik revije Pollstar Gary Bongiovanni.