Slovenija 24.11.2012 12:05

V Cankarjevem domu šest zaporednih nastopov Tina Vodopivca

Ljubljana, 24. novembra - Priljubljeni slovenski stand-up komik Tin Vodopivec bo od torka na šestih zaporednih večerih zabaval občinstvo v Štihovi dvorani Cankarjevega doma (CD). V stand-up komediji z naslovom Replika bo predstavil svoje nove šale in potrdil svoj prepoznavni slog oziroma humor, ki temelji na bizarno nenavadnih in vsakodnevnih situacijah, so zapisali v CD.

Ljubljana. Stand-up komik Tin Vodopivec. Foto: Tamino Petelinšek/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Stand-up komik Tin Vodopivec.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Vodopivec, ki bo kot prvi komik s šestdnevnim gostovanjem v Cankarjevem domu nastopil v organizaciji Zavoda Kurz, bo na šaljiv način spregovoril o športu, moderni tehnologiji, človeških odnosih, napisih na zidovih parkov v Novi Gorici in še o čem, piše na spletni strani Cankarjevega doma.

Vodopivčeva kariera se je začela leta 2006, ko je bil žanr stand-up komedije v Sloveniji še povsem nerazvit. Od takrat je zbral že več kot 700 nastopov. Nastopil je v devetih različnih državah in v treh jezikih. Kot soustanovitelj je leta 2008 na noge postavil slovenski festival stand-up komedije Panč, ki je letos avgusta doživel peto izdajo.

Leta 2010 je debitiral na angleških tleh, kjer si je prislužil vabilo za nastop v enem najprestižnejših klubov komedije na svetu - londonskem Comedy Store. Za svoje delo je prejel več domačih in tujih nagrad, zadnjo letos ob sklepu Festivala Lent na tekmovanju Noč stand-up komika, ko je v konkurenci najboljših komikov iz Slovenije, Hrvaške, Srbije in Bosne prejel nagrado občinstva.

Sicer redno nastopa po klubih, teatrih, festivalih in drugih prireditvah tako v Sloveniji kot čez mejo. Med drugim je na koncertu v Hali Tivoli ogreval občinstvo Julia Iglesiasa. Zadnji dve leti je nastopal tudi v času reklamnih blokov na podelitvi Viktorjev.