Slovenija 27.11.2012 10:27

V Hali Tivoli karizmatični kitarist Slash

Ljubljana, 27. novembra - V Ljubljani se bo 8. februarja ustavil velikan svetovne glasbene scene Slash. Priznani kitarist bo v Hali Tivoli, skupaj s frontmanom Mylesom Kennedyjem (Alter Bridge) ter s skupino The Conspirators, nastopil v sklopu velike svetovne turneje ob izidu njegovega drugega solo albuma "Apocalyptic Love", so sporočili organizatorji koncerta.

Slash, rojen kot Saul Hudson v Veliki Britaniji, je znan kot eden najboljših kitaristov in avtorjev. Svetovno slavo je požel kot kitarist zasedbe Guns N'Roses, po njenem razpadu pa je sodeloval pri različnih projektih, ki so ga pripeljali do sodelovanja s prav tako uspešno zasedbo Velvet Revolver. Med drugim je kitarist nastopil s priznanimi glasbeniki, kot so Michael Jackson, Lenny Kravitz, Stevie Wonder, Ray Charles in Ozzy Osbourne.

Za glasbeno delovanje je Slash prejel številne nagrade in priznanja. Med drugim velja za enega najboljših kitaristov vseh časov po izborih glasbenih kritikov in medijev, kot član Guns N'Roses pa je letos dobil mesto v Dvorani slavnih rock'n'rolla ter zvezdo na hollywoodskem Pločniku slavnih.

Od leta 2009 se Slash osredotoča na samostojno kariero. Leta 2010 je izdal svoj prvi samostojni album z naslovom "Slash", ki mu je letos sledil izid albuma "Apocalyptic Love".

Skupaj s svojo rockersko karavano bo priljubljeni glasbenik izvedel številne rockerske klasike, vključno z največjimi hiti Guns N'Roses, pa tudi svoje uspešnice. Vstopnice za koncert bodo na prodaj od srede, 28. novembra, na vseh prodajnih mestih Eventima.