Svet 5.12.2012 5:00

Znani filmi festivala Sundance

San Francisco, 5. decembra - Na filmskem festivalu Sundance, ki bo januarja potekal v ameriški zvezni državi Utah, se bodo s svojimi filmi predstavile številne hollywoodske zvezde. Na najpomembnejšem festivalu neodvisnega filma bodo prikazali 115 igranih filmov in 11 dokumentarcev iz 32 držav, od tega jih je slaba polovica režijskih prvencev.

Zvezdnik iz filma Izvor Joseph Gordon-Levitt se bo predstavil s črno komedijo "Don Jon's Addiction" (Odvisnost Don Jona), ki je njegov režijski debut. Zanj je za sodelovanje pridobil številne igralske kolege, med njimi Julianne Moore in Scarlett Johansson. Amanda Seyfried se bo predstavila s filmom Lovelace, v katerem je upodobila legendarno porno zvezdo Lindo Lovelace.

Shia LaBeouf je zaigral glavno vlog v filmu "The Necessary Death of Charlie Countryman" (Čarlijeva neizbežna smrt), na festivalu pa se bodo predstavili tudi zvezdniki, kot so Nicole Kidman, Holly Hunter, Ed Harris in Guy Pearce, piše nemška tiskovna agencija dpa.

Festival, ki ga je v 80. letih minulega stoletja ustanovil Robert Redford, bo od 17. do 27. januarja potekal v zimskem letovišču Park City. V tekmovalnem programu bodo v štirih kategorijah prikazali 56 filmov. Zaprl ga bo film o Steveu Jobsu, v katerem je vlogo soustanovitelja računalniškega proizvajalca Apple prevzel Ashton Kutcher. Režijo podpisuje Josuha Michael Stern.