Svet 5.12.2012 6:00

John Travolta in Olivia Newton John sta ponovno zapela skupaj

Sydney, 5. decembra - Legendarni filmski par John Travolta in Olivia Newton-John je prvič po 30 letih ponovno združil moči na božičnem albumu v spomin na igralčevega leta 2009 preminulega sina. Pri albumu je sodelovala še vrsta znanih imen, poročajo tuje tiskovne agencije.

Španija, San Sebastian. Ameriški filmski igralec John Travolta. Foto: Xinhua/STA

Španija, San Sebastian.
Ameriški filmski igralec John Travolta.
Foto: Xinhua/STA

Španija, San Sebastian. Ameriški filmski igralec John Travolta. Foto: Xinhua/STA

Španija, San Sebastian.
Ameriški filmski igralec John Travolta.
Foto: Xinhua/STA

"Z Olivio sva imela ves čas željo, da bi ponovno sodelovala, a sva potrebovala dober projekt, nekaj prepričljivega, saj ima človek v nasprotnem primeru občutek, da stvari dela na silo," je Travolta v torek povedal v intervjuju za medijsko hišo Fairfax Media.

Ameriški igralec in avstralska igralka sta v filmu Briljantina iz leta 1978 upodobila Dannyja in Sandy. Skupaj sta zapela pesem "You're the one that I want", ki je postala svetovna uspešnica.

"Rad pojem, vendar za to nimam pogoste priložnosti," je dejal Travolta, ki je za snemanje albuma "This Christmas" k sodelovanju pritegnil tudi Barbaro Streisand in Tonyja Bennetta.

Izkupiček od prodaje bo šel v sklad Jett Travolta in v sklad za boj proti raku Olivie Newton-John.

Jett Travolta je umrl 2. januarja 2009 v starosti 16 let. Že od otroštva je trpel za epileptičnimi napadi. John Travolta ima s soprogo, igralko Kelly Preston še 12-letno hčerko in sina, rojenega leta 2010.