Slovenija 11.12.2012 16:09

The Tiger Lillies se po treh letih vračajo v Kino Šiška

Ljubljana, 11. decembra - V Kino Šiška se po skoraj treh letih vračajo temačni zabavljači The Tiger Lillies. Britanci, poimenovani tudi začetniki brechtovskega punk kabareta, bodo na sredinem koncertu zaigrali uspešnice iz več kot 20-letne ustvarjalne kariere. Predstavili bodo tudi glasbo, ki je nastala po njihovem zadnjem obisku v Šiški.

Koncert skupine, ki je nastala v Londonu leta 1989, organizatorji opisujejo kot "obvezno čtivo za vse ljubitelje Jacquesa Brela, anarhističnih parol ter črnega humorja".

The Tiger Lillies, ki so v 90-ih letih prejšnjega stoletja začeli nastopati na ulicah mest po vsej Evropi in v londonskih pubih, so se s svojim zvokom in slogom, ki ga zaznamuje raznolik svet, "poln trenutkov globoke žalosti, krutega črnega humorja in neznanske lepote", kmalu prebili do londonskega Piccadilly Theatra in sydneyjske opere.

Med vrhunce skupine, ki nastopa po vsem svetu in sodeluje v različnih projektih, sodi nagrada olivier, ki so jo prejeli za muzikal Shockheaded Peter in nominacija za grammyja za album The Gorey End.

Martin Jacques, Adrian Huge in Adrian Stout, ki v pesmih govorijo o vseh temnih vidikih življenja, od drog in prostitucije do obupa in nasilja, so doslej izdali več kot 30 albumov.

"The Tiger Lillies s svojimi neponovljivimi provokativnimi nastopi, v katerih nobena meja ni samoumevna, šokirajo, razvedrijo in zabavajo na postmoderen način," pa so njihove nastope opisali v Kinu Šiška.