Slovenija 15.1.2013 11:39

Februarja začetek Proznih mnogobojev Študentske založbe

Ljubljana, 15. januarja - Študentska založba v februarju in marcu napoveduje nov sklop Proznih mnogobojev. Lokalni mnogoboji bodo med 5. in 14. februarjem potekali v Kranju, Novem Mestu, Ljubljani, Celju in Kopru. Na velikem finalu v ljubljanski kavarni Slovenskega etnografskega muzeja pa se bodo 7. marca za zmago pomerili finalisti s petih lokalnih predizborov.

Prozni mnogoboji so namenjeni vsem, ki želijo predstaviti svojo kratko zgodbo. Avtorji se udeležijo mnogoboja brez predhodne prijave in v največ sedmih minutah predstavijo zgodbo po lastnem izboru. Na petih predizborih bodo na podlagi glasov občinstva in strokovne žirije izbrani po trije avtorji, ki se bodo pomerili na ljubljanskem finalu.

Veliki trije zmagovalci mnogobojev bodo prejeli knjižne nagrade. Prvouvrščeni bo deležen tudi denarne nagrade v vrednosti 800 evrov, njegova zgodba pa bo objavljena v reviji Literatura.

Prozni mnogoboji, ki jih bo tudi letos povezoval Boštjan Gorenc - Pižama, napovedujejo mednarodni literarni festival Fabula 2013. Ta bo potekal med 27. februarjem in 9. marcem.