Svet 16.1.2013 5:30

Dunaj bo letos obiskala vrsta zvenečih glasbenih imen

Dunaj, 16. januarja - Na Dunaju bodo letos organizirali vrsto koncertov priljubljenih glasbenikov, kot so Pink, Robbie Williams, Rihanna, Alicia Keys in Bon Jovi. Za nastop v avstrijski prestolnici se dogovarjajo tudi legendarni Rolling Stones, so sporočili iz agencije za stike z mestom Dunaj ComPRess.

Južnoafriška republika. Britanski pop zvezdnik Robbie Williams. Foto: Xinhua/STA Arhiv Xinhua/STA

Južnoafriška republika.
Britanski pop zvezdnik Robbie Williams.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

V dunajski dvorani Stadthalle bo 11. junija nastopila Alicia Keys, 10. aprila bo Eros Ramazotti predstavil svoj novi album, 30. marca pa bo Dunaj obiskal tudi najstniški zvezdnik Justin Bieber.

Ameriška pevka Anastacia se bo na Dunaju ustavila 20. aprila v sklopu turneje "It's a Man's World", 11. junija pa bo v Stadthalle nastopil Eric Clapton. V tej dvorani bo 20. junija koncertiral britanski kitarist, pevec in skladatelj Mark Knopfler, 9. julija pa Rihanna.

V avstrijski prestolnici se bodo v toplejših mesecih zvrstili tudi številni koncerti na prostem. Ameriška punk rock skupina Green Day bo 29. maja na prizorišču Krieau predstavila trilogijo albumov "Uno, Dos, Tre", 17. maja bodo nastopili Bon Jovi, 17. julija pa britanski pevec Robbie Williams.

Sinead O'Connor in Amy Macdonald, ki sta morali lanske nastope odpovedati in jih preložiti na letos, bosta prav tako obiskali Dunaj. Amy Macdonald bo tako nastopila 23. februarja v Gasometru, Sinead O'Connor pa 28. aprila v dvorani Konzerthaus.

Številni oboževalci Rolling Stonesov pa že nestrpno čakajo, ali bodo legende rock'n'rolla končno napovedale težko pričakovano turnejo in se ustavile tudi v Avstriji.

Iz agencije ComPRess sporočajo še, da so vstopnice za koncerta Mumford & Sons 7. marca ter za nastop pevke Pink 9. maja že razprodane.