Svet 16.1.2013 12:22

Nova knjiga Dana Browna bo izšla maja

London/New York, 16. januarja - Avtor uspešnic Da Vincijeva šifra, Angeli in demoni ter Izgubljeni simbol Dan Brown bo novi roman o profesorju simbologije na Harvardu Robertu Langdonu z naslovom "Inferno" (Pekel) izdal v maju, poroča britanski BBC. Na nastajanje romana naj bi po avtorjevih besedah močno vplivalo Dantejevo delo Pekel.

Dogajanje četrte knjige o Langdonu je postavljeno v Italijo, profesorja pa bo "potegnila v temačen svet enega največjih literarnih del v zgodovini".

"Kljub temu, da sem Dantejevo delo preučeval že v času študija, sem šele pred kratkim začel ceniti vpliv, ki ga ima na sodobni svet," je povedal pisatelj.

"V tem romanu bom bralca popeljal na potovanje globoko v ta skrivnosten svet... pokrajino polno kod, simbolov in kar nekaj skrivnih prehodov," je dodal.

Knjige o harvardskem profesorju so bile po vsem svetu prodane v več milijonih izvodov, Da Vincijeva šifra ter Angeli in demoni pa sta doživeli tudi hollywoodsko adaptacijo. Film po knjigi Izgubljeni simbol je še v nastajanju.