Slovenija 17.1.2013 14:31

Novi umetniški vodja gledališča Glej je Marko Bratuš

Ljubljana, 17. januarja - Člani Društva Gledališče Glej so na občnem zboru društva v torek izbrali novega umetniškega vodjo, dramaturga in režiserja Marka Bratuša. Ta bo funkcijo prevzel od režiserja Marka Bulca, ki je Glej vodil zadnje tri sezone.

Bratuš bo z uvajalnim obdobjem ob spremstvu Bulca pričel februarja, samostojno pa bo funkcijo umetniškega vodje prevzel maja, so so sporočili iz Gledališča Glej.

Na razpis se je odzvalo 12 kandidatov in umetniških skupin. Ožja ekipa Gleja je opravila razgovor s štirimi kandidati in umetniško skupino ter občnemu zboru društva predlagala tri kandidate.

Gledališče Glej je društvo, ki se je za izvedbo javnega razpisa odločilo zaradi zagotavljanja transparentnosti in dostopnosti vsem zainteresiranim kandidatom, so še zapisali v Gleju.

Marko Bratuš (1979) je leta 2005 diplomiral iz dramaturgije na ljubljanski Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo, leto pozneje pa še magistriral iz radijske režije. Kot soustanovitelj spletnega medija Vest že vrsto let režira oddaje za splet. Sodeluje tudi na Radiu Slovenija, kjer režira kratke oddaje kulturnega programa, deluje tudi v ljubiteljskih in poklicnih gledališčih.

Z Javnim skladom za kulturne dejavnosti že več let sodeluje kot strokovni selektor na področju ljubiteljskega gledališča. Je tudi avtor več filmskih scenarijev.