EPK 2012 17.1.2013 15:41

Božidar Novak v knjigi o EPK, Harvardu in odnosih z javnostmi

Maribor, 17. januarja - Podjetnik in strokovnjak za krizno komuniciranje Božidar Novak bo danes v Mariboru predstavil svoje prvo literarno delo. V knjigi z naslovom Prestolnica je strnil svoja razmišljanja o pravkar končani Evropski prestolnici kulture (EPK) v Mariboru, študiju na ameriški univerzi Harvard ter odnosih z javnostmi.

Prestolnica prinaša 31 kratkih zgodb, v katerih Novak po navedbah urednice založbe KMŠ Maje Brodschneider Kotnik briljira s svojim izbrušenim piarovskim slogom jedrnatih stavkov ter izjemnim izborom lastnih izkušenj, izostrenega pogleda na dogodke, anekdotičnih utrinkov in lucidnih razmišljanj.

Kot je za STA povedal direktor založbe Matjaž Kotnik, so se potrudili, da je knjiga izšla čim prej po zaključku Evropske prestolnice kulture (EPK), ki jo je Maribor gostil lani. Prav tako so se odločili za nov način komuniciranja z javnostjo, ki je v tujini že utečen, in sicer prek družbenega omrežja Twitter. "Celotno zgodbo bomo stvitali, od začetka do konca," je povedal.

Prestolnica je Novakova peta knjiga, prejšnje so bile strokovne.

Božidar Novak (1965) je leta 1986 ustanovil Komunikacijsko skupino SPEM in se ukvarja s strateškim svetovanjem, kriznim komuniciranjem in odnosi z javnostmi. Predava na Londonski šoli za odnose z javnostmi in trenutno končuje študij vodenja podjetja na Harvardu.